Koç Üniversitesi’nde taşeron şirketin devri ile birlikte 161 işçinin işine son verilmesi nedeniyle 2 Nisan tarihinde başlayan direniş altı gün sonunda başarıyla sonuçlandı. İşçiler, okul idaresine sundukları yirmi iki talebin on sekizini kabul ettirdiler. Direniş sonucunda, okul idaresinin imkansız dediği şey gerçekleşti. Tüm çalışanlar işlerine geri dönüş hakkına kavuştu. Sadece direnen işçilerin değil 161 işçinin işe geri dönüşü kabul edildi. Bir yıl içinde işten çıkarılan on işçiye işe alınmada öncelik tanınması hakkı da kazanıldı. Bir diğer önemli kazanım da gelecekte taşeron devri sırasında işsiz kalma tehdidini ortadan kaldırması oldu. İleride sözleşme imzalayacak taşeron şirketlerin eski işçileri çalıştırması garanti altına alındı. Direniş sonunda, okul idaresi ve işverenden bağımsız bir Taşeron İzleme Kurulu oluşturulması kararı alındı. Böylelikle işçilerin şikâyet ve taleplerimizi iletebileceği bir kanala kavuşmuş oldu.
Koç Üniversitesi’nde işçilerin direnişinin başarıya ulaşmasındaki en önemli etkenlerden biri, direnişin üniversitenin bileşenleri olan öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından desteklenmesi oldu. Öğrenciler ve öğretim görevlileri direnişin her anında direniş alanında işçilerin yanında olup, okul idaresi üzerinde basınç oluşmasına yol açtılar.
Koç Üniversitesi direnişi, Türkiye’de taşeronlaşmaya karşı verilmiş tarihi önemde bir mücadele. Kazanımları, güvencesiz, sendikasız milyonlarca taşeron işçisine umut oldu.