5 kez üşütmüş denilerek Çocuk Hastanesinden gönderilen, solunum cihazı olmadığı için hastaneye kabul edilmeyen 1,5 yaşındaki S.A, güçlükle kabul edildiği özel hastanede yaşamını yitirdi.
Batman’da koronavirüs testi pozitif çıkan ve durumu kritik olan olmasına rağmen çocuk solunum cihazı olmadığı için Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden başka hastaneye sevk edilen 1 buçuk yaşındaki S.A. yaşamanı yitirdi. İhmaller zinciri sonucu yaşamını yitiren S.A. Asli Mezarlığa defnedildi.
10 gün içerisinde 5 kez Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil servisine götürülen epilepsi hastası 1,5 yaşındaki S.A. "Üşütmüş" denilerek, ilaç verilip eve gönderilmişti. Ateşinin düşmemesi, halsizlik ve nefes darlığı şikayetleriyle tekrar hastaneye giden aileye bu kez bebeklerinin durumunun ağır olduğu söylendi ve S.A. Kovid-19 şüphesiyle yoğun bakıma alındı. Aileye daha sonra hastanede solunum cihazı olmadığı, S.A.'nın oksijen satürasyonunun 70'e düştüğü ve entübe edilebilmesi için başka bir hastaneye sevkinin yapılması gerektiği bilgisi verildi.
Aile, 112 servisinden hiçbir hastanede boş yer olmadığı ve beklemeleri gerektiği yanıtını aldı. Aile, ayrıca kendilerine Batman'daki hiçbir devlet hastanesinde çocuklar için solunum cihazı olmadığı bilgisinin verildiği söyledi. Solunum cihazı bulunan özel Zilan Hastanesinin ise bebeği Kovid-19 diye kabul etmediği aktarıldı. Aile, hastane yetkilisinin, bebeğin testinin negatif çıkması halinde hastayı alabileceklerini, aksi takdirde alamayacaklarını söylediğini iletti.
Seslerini sosyal medya ve ardından çıkan haberler sayesinde güçlükle de olsa duyuran ailenin bebeği S.A, Batman Dünya Hastanesinde yoğun bakımda entübe edildi. 2 gün yoğun bakımda kalan S.A, dün yaşamını yitirdi.
Akıllara "İsveç operasyonu"nu getirdi
1,5 yaşındaki S.A'nın ölümü akıllara 26 Nisan 2020 günü özel bir operasyon ile ambulans uçakla İsveç'ten Türkiye'ye getirilen koronavirüs hastasını getirdi. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, hükümetin güç gösterisi yaptığı bu operasyonu hatırlatarak, halkın şova değil gerçek çözümlere ihtiyaç duyduğu imasında bulundu.