1990’ların ortaları Milli Güvenlik Kurulu’nun direktifleri doğrultusunda “Topyekün Savaş Konsepti” politikasının hayata geçirildiği yıllardı. Bu dönemde yaklaşık 20 bin kişi faili meçhul cinayetlerde ya da işkencede katledildi. Metin Göktepe bu dönemde katledilen gazetecilerden biriydi.
SiyasiHaber
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 8 Ocak 1996'da görevi başındayken gözaltına alınan ve gözaltında polis tarafından katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin 52. doğum gününde bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, ''Yaşadığı sürece hak ve insan odaklı habercilik yapan gazeteci Metin Göktepe’nin doğum gününü kutluyoruz. Yaşasaydı 52 yaşını kutlayacak olan Metin Göktepe’nin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz'' denildi.
Ayrıca açıklamada, ''Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından ağır baskı altında olduğumuz bu dönemde, bir kez daha hak ve insan odaklı gazetecilik yapmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatıyoruz'' ifadelerine de yer verildi.
Metin Göktepe kimdir?
8 Ocak 1996 tarihinde Ümraniye Kapalı Cezaevi'nde öldürülen iki devrimcinin cenazesinde gözaltına alınarak Eyüp Kapalı Spor salonunda polislerin vahşice saldırısına maruz kalarak hayatını kaybeden Metin Göktepe, Evrensel Gazetesi muhabiri olarak çalışayordu. Göktepe öldürüldüğünde 28 yaşındaydı.
Topyekün savaş konsepti yılları
‘90’lı yılların ortaları, Milli Güvenlik Kurulu’nun direktifleri doğrultusunda dönemin iktidarlarının Kürtlere karşı topyekün savaş konseptini icra etmeye başladığı yıllardı. Halk düşmanı bu politika Kürtleri olduğu kadar sosyalist, devrimci çevre, parti ve örgütleri de hedef tahtasına koydu. Bu politikanın uygulandığı yıllarda yaklaşık 20 bin kişi faili meçhul cinayetlerde katledildi. Çok sayıda gazeteci de devletin bu politikasının sonucu olarak faili meçhul cinayete kurban gitti ya da işkencede öldürüldü.